Osetia de Sud trimite soldați pentru a sprijini armata rusă în Ucraina

  • 27 Martie 2022 10:01
Osetia de Sud trimite soldați pentru a sprijini armata rusă în Ucraina

Osetia de Sud, republică separatistă din Georgia, a anunțat sâmbătă că a trimis soldați în Ucraina pentru "a ajuta la apărarea Rusiei", în cea de-a 31-a zi de la invadarea teritoriului ucrainean de către forțele ruse, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Băieții noștri își vor îndeplini cu mândrie datoria militară", a declarat pe Telegram liderul acestei republici autoproclamate, Anatoli Bibliov.

El a afirmat că soldații "înțeleg perfect că ei se duc să apere Rusia, că ei se duc să apere de asemenea Osetia".

"Dacă fascismul nu va fi zdrobit în teritorii îndepărtate, el se va manifesta din nou mâine aici", a continuat liderul Osetiei de Sud, recurgând la o frazeologie apropiată de cea utilizată de președintele rus Vladimir Putin, care a vorbit despre "denazificare" referitor la Ucraina.

Bibliov nu a precizat numărul de soldați ce vor fi trimiși în Ucraina, însă a postat o înregistrare video în care puteau fi văzute mai multe autobuze și camioane deja pe drum.

În 2008, Rusia a lansat un asalt devastator împotriva Georgiei, în susținerea republicii autoproclamate Osetia de Sud. Acest război fulger, care s-a soldat cu 700 de morți și zeci de mii de refugiați, a izbucnit după ce autoritățile georgiene prooccidentale și-au lansat forțele armate împotriva combatanților proruși din Osetia de Sud.

După acest război, Rusia a recunoscut independența Osetiei de Sud și a unei alte regiuni separatiste din Georgia, Abhazia, unde și-a amplasat baze militare permanente.

Ofensiva militară rusă a suscitat în Georgia un elan de solidaritate cu Ucraina, sute de georgieni devenind voluntari în rândul armatei ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău