OSCE | O nouă rundă a formatului „5+2” va fi convocată în timpul apropiat la Roma

  • 04 Mai 2018 16:32
OSCE | O nouă rundă a formatului „5+2” va fi convocată în timpul apropiat la Roma

Președintele în exercițiu al Consiliului Permanent al OSCE din partea Italiei, Angelino Alfano, a declarat că o nouă rundă a formatului de negocieri ”5+2” privind problema transnistreană va fi convocată în timpul apropiat la Roma.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în cadrul reuniunii recente a Consiliul Permanent al OSCE au fost examinate evoluțiile și așteptările în cadrul procesului de negocieri pentru reglementarea conflictului transnistrean. Reprezentantul permanent al R. Moldova la OSCE, Victor Osipov, a prezentat detalii despre Decizia protocolară semnată pe 24 aprilie 2018 și importanța ei pentru politicile de reintegrare promovate de Chișinău.

În același timp, președintele în exercițiu al Consiliului Permanent al OSCE din partea Italiei, Angelino Alfano a notat progresul în negocieri obținut de reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului, menționând că o nouă rundă a formatului ”5+2” va fi convocată în timpul apropiat la Roma.

Delegațiile SUA, UE și cea a Rusiei la OSCE au salutat Decizia protocolară privind participarea vehiculelor din Transnistria în traficul rutier internațional.

Misiunea permanentă a Ucrainei la OSCE și-a exprimat speranța că următoarea reuniune a formatului internațional de negocieri va aborda nu doar chestiuni sociale și economice, dar și aspectele-cheie ale soluționării politice, reiterând necesitatea de a transforma actuala operațiune de menținere a păcii în una civilă și de a finaliza retragerea forțelor militare ale Rusiei de pe teritoriul Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău