Orice inițiativă venită din partea lui Andrei Năstase se va ciocni de un consiliu municipal ostil (Revista presei)

  • 08 Iunie 2018 09:59
Orice inițiativă venită din partea lui Andrei Năstase se va ciocni de un consiliu municipal ostil (Revista presei)

Revista presei din 8 iunie 2018.

Ziarul de Gardă publică explicația PDM după ce pe sediul Buiucani al Judecătoriei Chișinău a fost instalat un panou enorm cu însemnele partidului. Purtătorul de cuvânt al PDM,  Vitalie Gamurari, susține că panoul cu inscripția partidului a ajuns din greșeală pe fațada clădirii în care este amplasată Pretura sectorului Buiucani și sediul Buiucani al Judecătoriei Chișinău. Acesta a declarat că pe 7 iunie urma să aibă loc o întrunire a membrilor organizației teritoriale a PDM într-o încăpere închiriată la adresa respectivă și că organizatorii au instalat panoul pentru ca locația să fie mai ușor de găsit. Panoul a fost scos la scurt timp după ce imaginile cu intrarea în edificiu au ajuns în presă, notează Ziarul de Gardă.

Cotidianul scrie că „de luni, 4 iunie, a început cea mai dificilă perioadă din cariera politică a lui Andrei Năstase… Orice inițiativă venită din partea primarului se va ciocni de un consiliu municipal ostil, controlat de socialiști și de ce a reușit Plahotniuc să adune din celelalte fracțiuni. Dacă gunoiul nu va mai fi evacuat în plină vară, mirosul de la stația de epurare va deveni și mai insuportabil sau țevile de la Apă-Canal se vor sparge mai des decât până acum, să nu vă mire. Scenariul l-am mai văzut la Bălți în perioada în care Plahotniuc era în plin război cu Usatîi, scrie autorul. Iar la toate astea se mai adaugă și așteptările uriașe pe care le au nu doar locuitorii capitalei, dar și o întreagă Moldova, de la Andrei Năstase. De cum va gestiona următoarele luni la Primărie depinde soarta alegerilor din toamnă și implicit viitorul acestui stat. Lupta va fi grea și total inegală. Iar mafia va fi neîndurătoare cu el jucându-și probabil ultima carte”, comentează publicația.

“La Jora s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat la alegerile din orașul Orhei, în 2015”, susține într-un interviu pentru Cuvântul fostul viceprimar de la Orhei Igor Grigoriev, care a condus acum 3 ani staff-ul lui Ilan Șor.  Potrivit acestuia,  comuna Jora de Mijloc a fost transformată într-un laborator de șobolani. A fost o testare pentru alegerile parlamentare care vor avea loc. În circumscripția electorală uninominală din care face parte comuna Jora intră și sate din raioanele Dubăsari,   Criuleni, Rezina. În mare parte nu este o circumscripție ci un dezmăț.  Așa că Jora a devenit un laborator unde s-au testat alegerile parlamentare. Este foarte important și cine au fost candidații”, spune acesta .

Ziarul Național reține o declarație a așa-zisului șef al diplomației de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, care a declarat că scopul separatiștilor este să construiască „un stat INDEPENDENT, care să se unească cu Federația Rusă”. Într-un interviu pentru Eastbook.eu, acesta a amintit de „planul Primakov”, „Memorandumul Kozak” sau așa-numiții „șapte pași” care au fost propuși de Iușcenko. Sursa citată susține că Transnistria nu e parte componentă a R. Moldova și că populația din stânga Nistrului optează pentru independență și alipirea la Rusia. El a amintit în acest context și de referendumul organizat în acest sens în 2006 în regiunea separatistă transnistreană. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău