Organizația umanitară Oxfam estimează că 11 persoane mor din cauza foametei la nivel global în fiecare minut

  • 09 Iulie 2021 14:23
Organizația umanitară Oxfam estimează că 11 persoane mor din cauza foametei la nivel global în fiecare minut

Organizația umanitară Oxfam consideră că 11 persoane mor cel mai probabil din cauza foametei în fiecare minut pe Terra, în condițiile în care numărul deceselor la nivel global cauzat de foamete îl depășește pe cel al deceselor provocate de pandemia de COVID-19, relatează vineri dpa, citat de AGERPRES.

Oxfam a avertizat, de asemenea, că numărul persoanelor care se confruntă cu condiții asemănătoare foametei a crescut de șase ori în ultimul an, ajungând la peste 520.000, situație alimentată în principal de conflicte, pandemia de COVID-19 și criza climatică.

Într-un raport intitulat "The Hunger Virus Multiplies", Oxfam a afirmat că 155 de milioane de persoane din 55 de țări au fost împinse către „niveluri extreme de nesiguranță alimentară”.

„În prezent, este probabil ca 11 persoane să moară la fiecare minut din cauza foametei acute. Această rată o depășește pe cea a mortalității cauzate de pandemia de COVID-19, care este de șapte persoane (decedate) la fiecare minut”, se mai arată în raportul Oxfam.

„Conflictele în curs, combinate cu întreruperile economice din cauza pandemiei și o criză climatică în creștere, au adâncit sărăcia și nesiguranță alimentară catastrofală în zonele cele mai afectate de foamete din lume”, se mai arată în raport.

Potrivit organizației Oxfam, Republica Democrată Congo se află pe primul loc în lume în ceea ce privește numărul estimat de cetățeni care se confruntă cu un nivel de criză al foametei - 21,8 milioane de persoane. Populația acestei țări africane era de aproape 90 de milioane de locuitori în 2020, potrivit Băncii Mondiale.

Alte țări aflate între primele 10 locuri din rândul celor mai afectate de foamete sunt Afganistan, Yemen și Sudanul de Sud.

Raportul Oxfam oferă, de asemenea, o serie de recomandări pentru abordarea crizei, inclusiv oferirea de către comunitatea internațională a unei asistențe economice și umanitare de urgență pentru „punctele fierbinți” afectate de foamete și conflicte, precum și o cooperare globală pentru a „construi sisteme alimentare mai echitabile, mai rezistente și mai durabile”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
1,63
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:0,51 m/s
Thu
4
Fri
5
Sat
6
Sun
3
Mon
2
Arhivă Radio Chișinău