Organizația Studenților Basarabeni din București inițiază campania "Votul TĂU face diferența!", în contextul prezidențialelor din R. Moldova

  • 21 Octombrie 2020 12:35
Organizația Studenților Basarabeni din București inițiază campania

Organizația Studenților Basarabeni din București inițiază campania "Votul TĂU face diferența!", în contextul alegerilor prezidențiale care vor avea loc pe 1 noiembrie în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, campania are ca scop principal promovarea exercitării votului ca fapt de responsabilitate civică și democratică.

"Campania nu propagă nicio ideologie politică, nu promovează niciun candidat de pe lista electorală și nu încurajează niciun partid politic", precizează sursa citată.

Campania se desfășoară exclusiv online, în perioada 20 - 30 octombrie, și cuprinde o suită de materiale informative, educative și de conștientizare a necesității votului, în format text, imagini reprezentative, spoturi video.

Obiectivele campaniei sunt:
* informarea cetățenilor despre metodologia de desfășurare a alegerilor prezidențiale (secții de votare, acte necesare, program, măsuri de prevenție etc);
* educarea spiritului civic, încurajarea exercitării votului ca un act de responsabilitate;
* conștientizarea cetățenilor despre importanța/ necesitatea votului în cadrul alegerilor prezidențiale.

Organizația Studenților Basarabeni din București este o organizație neguvernamentală, non-profit și neafiliată politic, fondată în anul 2005 ca grup de inițiativă. Misiunea asociației, potrivit comunicatului citat, este promovarea drepturilor tinerilor studenți basarabeni care se află la studii în România și educarea lor în spirit național, democratic și pro-european. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău