Organizația Hospice Angelus organizează un bal de caritate

  • 14 Mai 2013 15:11
Organizația Hospice Angelus organizează un bal de caritate

De 13 ani, organizația Hospice Angelus oferă servicii de îngrijire paleativă în Republica Moldova. Este vorba despre sprijin medical, social și psihologic oferit persoanelor care se află în ultima fază a unor boli incurabile, precum cancerul.

Un bal de caritate cu strângere de fonduri este organizat la sfârșitul acestei săptămâni, sub patronajul Prințesei Marina Sturdza. Banii colectați vor fi utilizați pentru pocurarea  medicamentelor și accesoriilor medicale necesare pacienților Hospice Angelus.

Peste 2500 de pacienți afectați de boli incurabile au fost sprijniți până acum de organizația Hospice Angelus Moldova, în clipele finale ale vieții, pentru a-și trăi fără durere și cu demnitate ultimele zile. Președinta de onoare a asociației, prințesa Marina Sturdza, a subliniat că serviciul de îngrijire paleativă este unul crucial pentru Republica Moldova, unde cancerul afectează pături largi de populație, inclusiv copii și tineri.

Conform estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 26 de mii de persoane din Republica Moldova ar avea nevoie, anual, de îngrijiri speciale, aflându-se în stadiu terminal al unor maladii grave. Anul trecut voluntarii Hospice Angelus au ajuns în casele a peste 1700 de pacienți pentru a le oferi medicamente care să le diminueze durerile, dar și consiliere psihologică, atât lor cât și familiilor, a subliniat directorul executiv al organizației, Valeriu Isac.

De asemenea, Hospice Angelus, le oferă pacienților săi paturi speciale și cărucioare, iar mai nou, și proteze pentru femeile care au suferit o masectomie, adică o intervenție chirurgicală prin care le-a fost extirpat sânul, ca urmare a cancerului mamar. Serviciile sunt oferite gratuit, fiind finanțate de organizația-mamă de la Londra, dar și de donatori din Republica Moldova. Aceștia sunt așteptați și anul acesta, la cea de-a patra ediție a Balului de caritate, unde pot face donații. La balul, care va avea loc pe 17 mai în Chișinău, sunt așteptate aproximativ 150 de persoane. Anul trecut Angelus Moldova a reușit să colecteze peste  un million 200 de mii de lei, în cadrul balului de caritate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău