Orchestra Simfonică Radio din Leipzig în concert la Sala Radio

  • 28 Septembrie 2016 01:31
Orchestra Simfonică Radio din Leipzig în concert la Sala Radio

Orchestra Simfonică Radio din Leipzig urcă marți, 27 septembrie seară, pe scena Sălii Radio, pentru primul concert pe care îl susține în cadrul Festivalului Internațional al Orchestrelor RadiRo.

Programul artistic va cuprinde lucrări de Rahmaninov și Schumann. Ansamblul va fi condus de dirijorul principal Kristjan Järvi, cel care este directorul de onoare al Festivalului RadiRo.

Cea mai veche orchestră radio din Germania. Vorbim de Orchestra Simfonică Radio MDR din Leipzig, astăzi unul dintre cele mai inovative ansambluri ale Europei, lucru ce se datorează și dirijorului Kristjan Järvi.

Din 2012 este directorul muzical al acestui ansamblu, care prețuiește tradiția și noul cu același profesionalism. Promovarea unui repertoriu în care clasicul se îmbină cu muzica de film și crossover le-a adus Premiul European pentru Cultură.

Kristjan Järv: Orchestrele radio înseamnă mai mult decât orchestre radio, în ziua de astăzi. Ele sunt, în general, orchestre media, ce comunică prin diverse mijloace cu publicul. Acum, prin intermediul internetului, televiziunii și radioului, putem atinge un număr și mai mare de oameni, unii dintre ei fără implicarea anterioară în viața de concert. Ideea a rămas, așadar, dar formatul s-a schimbat foarte mult.

Solistul din această seară al Orchestrei Simfonice Radio MDR din Leipzig este pianistul rus Denis Kozhukhin. Concertul este transmis în direct, de la ora 19:00, de Radio România Cultural și Radio România Muzical.

Sursa: www.romania-actualitati.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău