Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: Vizita ministrului Apărării de la Chișinău la Moscova, unde a avut o întrevedere cu omologul său rus, este una ciudată și nu face bine R. Moldova pe plan extern

  • 29 Iulie 2019 16:35
0%
00:00:00
00:00:00

Ora de Vârf - 29 iulie 2019.

Vizita ministrului Apărării de la Chișinău, Pavel Voicu, la Moscova, unde a avut o întrevedere cu omologul său rus este una ciudată și nu face bine R. Moldova pe plan extern. Opinia a fost exprimată de analistul politic, Vlad Țurcanu, la emisiunea „Ora de vârf” de la Radio Chișinău. El consideră că această vizită exprimă și dualitatea R. Moldova și este încă un motiv de contestare a actualului guvern.

INSERT VLAD ȚURCANU

Faptul că un ministru al Apărării din RM călătorește la Moscova, în condițiile în care avem armată de ocupație, pe care ministrul apărării o numește altfel: forțe de menținere a păcii, vorbește despre faptul că suntem foarte duali și nu avem niciun fel de consecvențe în ceea ce ne propunem. Această poziție duală, asupra căruia stăruie mai mult Igor Dodon: să ne împăcăm și cu unii și cu alții, nu funcționează în felul acesta, în condițiile în care Serghei Șoigu este persona non-grata pentru ce a făcut armata sa în Ucraina și în Siria, e un semnal care nu ne folosește în plan extern. E cazul să ne întrebăm dacă Pavel Voicu și-a cerut voie de la Maia Sandu să călătorească la Moscova, pentru că este un ministru în Guvernul Sandu. Dacă l-a ascultat numai pe șeful de partid, Igor Dodon, atunci avem o problemă.

E încă un motiv pentru contestarea actualului guvern și actualei coaliții, de  a spune că RM și această alianță care guvernează nu în prezent nu se află pe drumul corect. E greu să respingi asemenea critici. E o pilulă amară pe care trebuie să o înghițim, dar cu care nu ar trebuie să ne împăcăm (…). Dacă ne ducem la Moscova și discutăm despre reformele din Armata Națională a R. Moldova care sunt finanțate de SUA inclusiv, atunci nu mai înțelegem nimic.

Ministrul Apărării Pavel Voicu a avut la sfârșitul săptămânii trecute la Moscova, o întrevedere cu omologul său rus, Serghei Șoigu. Potrivit unui comunicat de presă, cei doi miniștri au discutat despre situația regională și reforma sectorului de apărare din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
12
Mon
14
Tue
12
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău