Ora de vârf | Vlad Țurcanu: Noi, ca să putem face parte din planurile UE, trebuie să producem la Chișinău ceva ieșit din comun, acțiuni care să impresioneze lumea din afară

  • 03 Iulie 2019 16:40
0%
00:00:00
00:00:00

Prin vizitele pe care le-a efectuat premierul Maia Sandu la București și la Bruxelles, ea încearcă să restabilească încredea partenerilor noștri față de R. Moldova, iar cea mai dificilă misiune este să convingă oficialii de la Bruxelles că pot coopera cu Chișinăul, opinează comentatorul politic Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio România Chișinău.

Totodată, el apreciază că Maia Sandu este un politician în care se poate avea încredere, dar ea nu poate da garanții pentru întregul sistem:

Cea mai dificilă misiune a Maiei Sandu este să convingă oficialii de la Bruxelles că se pot imagina linii de cooperare cu R. Moldova. Când ea spunea că vom bate la ușa UE insistent, se referea la insistența de care au nevoie autoritățile pentru a introduce R. Moldova în fluxurile de idei și de planuri care circulă prin birourile de la Bruxelles. Noi nu figurăm în aceste planuri din cauza prestației sub orice critică a Partidului Democrat care a fost la guvernare. Maia Sandu este un politician în care se poate avea încredere, nu există nici un dubiu la nivel european, la nivel american, dar ea nu poate da garanții pentru întregul sistem, pe care nu-l poate controla și pe care încă nu-l controlează, după cum se vede.

În opinia lui Vlad Țurcanu, în prezent, cel mai cuminte este ca „R. Moldova să-și facă temele, sa-și achite restanțele și să prindă momente favorabile în care se poată strecura în tendințele de la Bruxelles. Noi ca să putem face parte din planurile UE, trebuie să producem la Chișinău ceva ieșit din comun, acțiuni care să impresioneze lumea din afară. Nimic nu impresionează mai mult decât dăruirea de sine, sacrificiu, lupta pentru libertate, seriozitatea”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău