Ora de vârf | Vlad Țurcanu: Moscova nu reacționează la avertismentele Chișinăului

  • 08 Martie 2017 20:32
0%
00:00:00
00:00:00

Atașatul militar al Federației Ruse la Chișinău, care la 2 martie a.c. a participat la o ceremonie organizată de administrația separatistă transnistreană, la Dubăsari, ar merita să fie trimis acasă pentru nesocotirea solicitării autorităților moldovene, susține comentatorul Vlad Țurcanu.

Vlad Țurcanu a mai spus că Moscova nu reacționează la avertismentele Chișinăului, mai ales acum când, prin atitudinea față de regimul de la Tiraspol, președintele Igor Dodon a adoptat practic în totalitate retorica rusească față de conflictul transnistrean.

”Rusia se va prevala oricând de această atitudine a lui Igor Dodon pentru a-și face mendrele în continuare pe ambele maluri ale Nistrului. Și nu este Igor Dodon singurul oficial moldovean care trece cu vederea sau chiar încurajează indirect asemenea manifestări nediplomatice, chiar ostile față de R. Moldova”, a conchis Vlad Țurcanu.

Amintim că, Ministerul Apărării al Republicii Moldova a difuzat un comunicat în care se declară nedumerit și indignat în legătură cu participarea atașatului militar al Federației Ruse, colonelul Igor Dovbnea, pe data de 2 martie, în ziua declanșării războiului de pe Nistru, în 1992, la ceremonia organizată de administrația separatistă transnistreană la Dubăsari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău