Ora de Vârf | Ion Tăbârță: UE ajută mult Republica Moldova să facă față războiului hibrid al Federației Ruse la adresa Chișinăului

  • 30 Mai 2023 16:57
0%
00:00:00
00:00:00

Mecanismul de sancțiuni impus de UE la adresa unor persoane care încearcă să destabilizeze R. Moldova, va împiedica și va restricționa considerabil acțiunea acestor. Astfel, UE ajută mult R. Moldova să facă față războiului hibrid al Federației Ruse la adresa Chișinăului, a explicat comentatorul politic Ion Tăbârță, la emisiunea Ora de vârf de la Radio Chișinău.

Acest mecanism vine să restricționeze, să pună anumite piedici celor care încearcă să destabilizeze situația social-politică din R. Moldova, prin acțiuni ca subminarea procesului democratic, procesele electorale, sau de a răsturna ordinea constituțională, amenințarea suveranității, a independenței, a securității, îndemnarea la acte de violența și desigur acele abateri financiare grave. UE va restricționa mult acțiunea acestor persoane, pe lângă faptul că nu li se va permite accesul pe teritoriul UE, li se vor pune sechestru pe acțiunile pe care le au  în UE. Este clar că UE ajută R. Moldova instituind un astfel de mecanism, ca ea să facă față războiului hibrid din partea Federației Ruse”, a spus Ion Tăbârță.

Totodată, analistul politic Ion Tăbârță subliniază că este important ca R. Moldova să se poată apără și din interior, iar pentru aceasta are nevoie de instituții funcționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău