Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Starea de urgență a fost declarată acum deoarece există un context convenabil anumitor forțe politice

  • 01 Aprilie 2021 16:37
0%
00:00:00
00:00:00

Starea de urgență a fost declarată acum deoarece există un context convenabil anumitor forțe politice, observă comentatorul politic Ion Tăbârță.

Totodată, expertul denunță faptul că această stare de urgență este doar pe hârtie, fără măsuri concrete de protecție a populației.
În opinia lui Ion Tăbârță adevăratul motiv al declarării stării de urgență are substrat politic, și anume nedeclanșarea alegerilor anticipate:

Este pertinentă întrebarea de ce acum? De ce nu la 13 martie, când a fost Consiliul Suprem de Securitate? Nu avem niciun răspuns. Cel mai probabil pentru că este un context politic convenabil în anumite jocuri pentru introducerea acestei stări de urgență de majoritatea aceasta din Parlament alcătuită din socialiști, Șor, Pentru Moldova – o coaliție dintre trei politicieni controversați – Ilan Șor, Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc. Ce fel de stare de urgență fără măsuri de urgență?

Referitor la politic – cred că aici este substratul adevărat al acestei decizii. Este bineștiut că în această perioadă Parlamentul nu poate fi dizolvat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău