Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Rep. Moldova are nevoie de o instituție de combatere a propagandei pentru prezervarea securității informaționale, însă aceasta trebuie să fie apolitică

  • 06 Iulie 2023 17:08
0%
00:00:00
00:00:00

Rep. Moldova are nevoie de o instituție de combatere a propagandei pentru prezervarea securității informaționale, însă aceasta trebuie să fie apolitică și nu trebuie să își schimbe activitatea în funcție de guvernare, este de părere analistul Ion Tăbârță comentând inițiativa privind crearea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. În activitatea acestui centru, accentul trebuie pus pe comunicarea strategică pentru a evita dezinformarea sau manipularea informațiilor care pot afecta securitatea națională, a declarat analistul Ion Tăbârță în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

„Când nu vom avea acest război hibrid, această instituție este nevoie pentru securitatea informațională a Rep. Moldova. Un alt aspect foarte important:  nu știu de ce, toți atrag atenția la propagandă și dezinformare, însă acest Centru se numește de Comunicare Strategică, or noi uităm de această componentă. M-am uitat peste proiectul de lege, în anumite aspecte, dacă să vorbim de atribuții, se găsește comunicarea strategică. Dacă să ne uităm la misiunea centrului – cumva se șterge comunicare strategică, dar de comunicarea strategică avem nevoie. Aceasta este foarte importantă și nu trebuie să ne ducem departe după exemple, cazul de la aeroport, câtă informație greșită a fost intenționată sau neintenționată. Câtă confuzie a avut, care de fapt a făcut bine instituțiilor statului”, a spus Ion Tabârță.

Crearea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării este o inițiativă a președintei Maia Sandu. Potrivit documentului, Centrul va avea misiunea de a consolida cooperarea între instituții în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine, care prezintă pericol sau pot prejudicia securitatea națională și periclita realizarea intereselor naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău