ORA DE VÂRF | Ion Tăbârță: Prelungirea măsurilor restrictive în regiunea transnistreană, creează impresia că nu vom participare masivă, organizată la alegeri, dar o înțelegere în culise dintre Dodon și Krasnoselski poate influiența lucrurile

  • 24 Septembrie 2020 17:20
0%
00:00:00
00:00:00

Prelungirea măsurilor restrictive în regiunea transnistreană până la 1 decembrie, creează impresia că nu va putea fi organizată participarea masivă a cetățenilor din stânga Nistrului la alegerile prezidențiale din R. Moldova, care vor avea loc la 1 noiembrie. Dar, dacă se va ajunge la o înțelegere în culise, între Igor Dodon și liderul separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, atunci acest lucru nu va fi un impediment, a comentat pentru Radio Chișinău, analistul politic Ion Tăbârță:

Dacă aceste restricții vor fi menținute, atunci acea schemă transnistreană de a influența votul care a fost folosită la alegerile prezidențiale din 2016 și cele parlamentare din 2019, de către Plahotniuc în urma înțelegerilor cu Gușan, care este practic conducătorul informal al regiunii transnistrene, nu va putea fi folosită acum, pentru că cei care ies de acolo vor trebui să stea 14 zile în carantină, de fapt asta impune Tiraspolul. Reieșind din această decizie, că se prelungește această stare până la 1 decembrie, creează impresia că nu vom acea participare masivă, organizată, a cetățenilor din regiunea transnistreană la alegeri. Dar, cine știe, poate în culise să avem alte înțelegeri, pentru că aici la Chișinău nu vom ști dacă cei care vor veni vor sta în carantină sau nu. Dacă se va ajunge la o înțelegere în culise între Dodon și Krasnoselski, atunci acest lucru nu va fi un impediment.

Regimul separatist de la Tiraspol a decis ieri, 23 septembrie, să prelungească aplicarea ilegală a măsurilor restrictive, în contextul pandemiei COVID-19, până la 1 decembrie. Aceste restricții urmau să expire pe 30 septembrie.

Amintim că la alegerile prezidențiale din 2016 și la cele parlamentare din 2019 au participat masiv cetățeni care locuiesc în regiunea transnistreană, care au fost aduși organizat cu autobuzele la secțiile de vot deschise în dreapta Nistrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău