Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Pe fundalul în care Dodon a făcut mult tam-tam despre câtă motorină va veni din Rusia... România fără multă vorbă, în foarte scurt timp de la vizita lui Klaus Iohannis, a trimis și vaccinurile și motorina

  • 27 Mai 2021 17:10
0%
00:00:00
00:00:00

Întârzierea distribuirii motorinei donate de România către fermierii din Republica Moldova are un substrat politic evident în folosul PSRM, comentează politologul Ion Tăbârță.

El a explicat în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, că acest ajutor donat de România nu-i pică bine lui Igor Dodon și PSRM în campania electorală. Comentatorul a amintit în acest context că în campania de anul trecut Igor Dodon a promis că Federația Rusă va dona motorină pentru fermieri, dar aceasta nu a mai ajuns în R. Moldova.

Este evident că pentru cei care astăzi controlează actul guvernării, acest ajutor din România nu arată bine pentru formațiunea lor, mai ales în perioada electorală. Cât a promis Dodon că s-a înțeles cu Federația Rusă, cu Putin, cu Kozak, câtă motorină va veni din Federația Rusă, 40 de mii de tone, ulterior în retorica lui s-a redus acest volum, toată toamna Igor Dodon ne vorbea că vor veni vreo 20 de mii de tone, după ce a pierdut alegerile prezidențiale nu a mai vorbit la acest subiect. Nu a mai venit niciun miligram de motorină din Federația Rusă. Astfel, pe fundalul în care Dodon a făcut mult tam-tam, după un an foarte complicat pentru fermieri, România fără multă vorbă, în foarte scurt timp de la vizita lui Klaus Iohannis, a trimis și vaccinurile și motorina.

Agenția Rezerve Materiale respinge acuzațiile unor deputați că ar bloca repartizarea celor 6000 de tone de motorină donate de România fermierilor din Rep. Moldova.

Instituția a fost acuzată că ar bloca distribuirea motorinei oferite de România, pe motive politice, la indicația liderului PSRM, Igor Dodon. Deputații Alexandru Slusari, de la Platforma DA, și Radu Marian, de la PAS au atenționat că mecanismul de distribuție încă nu a fost decis și s-ar încerca compromiterea ajutorului din partea României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău