Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Maia Sandu va trebui să se folosească de această deschidere venită din Occident, ca UE să ajute R. Moldova să facă față pandemiei

  • 24 Noiembrie 2020 16:33
0%
00:00:00
00:00:00

Maia Sandu poate să-și folosească relațiile și sprijinul pe care îl are în Uniunea Europeană pentru a ajuta Rep. Moldova să depășească criza sanitară și socială, provocată de situația pandemică, consideră comentatorul politic Ion Tăbârță.

„Chiar ieri președintele Iohannis a declarat că România va lua neapărat în calcul ca o parte din cota ei de vaccin acordată de UE va fi distribuită și R. Moldova. Cred că Maia Sandu va trebui să se folosească de această deschidere venită din Occident, ca UE să ajute R. Moldova să facă față pandemiei, ca acest vaccin să ajungă la noi, cât mai multe medicamente să ajungă la noi, cât mai mulți cetățeni să se trateze. Al doilea moment - ca R. Moldova să fie ajutată din punct de vedere economic. Din păcate, guvernul nostru a lăsat cetățenii de unii singurii în perioada pandemiei, nu mai spunem de agricultori… Cred că la acest moment, având în vedere competențele pe care le are și susținerea politică de care se bucură, Maia Sandu ar trebui să-și valorifice dialogul ei cu UE, deschiderea pe care ei au manifestat-o, anume în aceste direcții.”, a declarat comentatorul politic, Ion Tăbârță.

Expertul Ion Tăbârță opinează că, până la eventuale alegeri anticipate, Maia Sandu nu va putea iniția reforme ce țin de domeniul justiției, problema corupției, cea a sistemului bancar etc., deoarece în prezent nu are susținere majoritară în Parlament, care este dominat de componenta oligarhică.

Amintim că mai mulți lideri europeni au felicitat-o pe Maia Sandu după câștigarea alegerilor prezidențiale și și-au exprimat sprijinul pentru un parcurs democratic al R. Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău