Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Federația Rusă a împins R. Moldova, Ucraina și Georgia în brațele Uniunii Europene

  • 05 Mai 2022 18:23
0%
00:00:00
00:00:00

Războiul declanșat de Rusia practic a împins R. Moldova, Ucraina și Georgia în brațele Uniunii Europene, contrar eforturilor Kremlinului de a împiedica apropierea acestor state de comunitatea europeană, a comentat analistul politic Ion Tăbârță.

El a apreciat, în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău, că rezoluția Parlamentului European deschide perspectiva aderării R. Moldova la UE:

„Invazia rusească din Ucraina a schimbat o abordare. Federația Rusă tot timpul se arăta contra că aceste state să devină membre ale Uniunii Europene. Federația Rusă prin aceste acțiuni ale sale distrugătoare, de fapt, a împins aceste state în brațele Uniunii Europene. UE în această situație, chiar dacă nu a vrut la nivel politic, nu ne referim la nivel instituțional, nu ne referim la nivel de drepturi civice și așa mai departe, însă din punct de vedere politic, Uniunea Europeană a fost nevoită să-și deschidă brațele spre aceste state și în acest proces practic suntem într-un moment de început a integrării europene. Desigur că mai este nevoie de votul Consiliului European, ori aici este foarte bine știut că avem nevoie de un vot unanim ar tuturor acestor state, însă decizia Parlamentului European deschide clar această perspectivă Republicii Moldova ca într-un anumit viitor să devină parte membră a UE.”     

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău