Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Există impresia, nu fără temei, că CEC s-a transformat într-o instituție politică care joacă de partea guvernării

  • 29 Septembrie 2020 16:39
0%
00:00:00
00:00:00

Îngrijorările pe care le manifestă opoziția privind fraudarea alegerilor sunt întemeiate, susține comentatorul politic Ion Tăbârță. Analistul s-a referit, în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău în special la implicarea Comisiei Electorale Centrale în interesul guvernării la stabilirea numărului secțiilor de votare peste hotare:

„Este evident modul cum socialiștii încearcă să folosească  resursa administrativă. Cel mai grav este că se creează impresia că PSRM a implicat CEC-ul. Și anterior s-a vorbit că CEC, în mod special pe timpul lui Vlad Plahotniuc, pe timpul comuniștilor, cumva a favorizat guvernarea. Dar acum ai impresia, nu fără temei, că CEC s-a transformat într-o instituție politică care joacă de partea guvernării. Mă refer la faptul că CEC a deschis, mergând pe o anumită interpretare, ascunzându-se după anumite formule matematice, în Federația Rusă, un număr mai mare de secții de votare decât anterior. Am avut o investigație jurnalistică, unde clar s-a arătat că acele înregistrări prealabile venite pentru Federația Rusă au fost trucate. Se vede că a fost o campanie a socialiștilor pentru a aduna cât mai multe cereri, în formă scrisă, pentru a crea acea premisă ca în Federația Rusă să fie mărit numărul secțiilor de votare. E clar că în spatele acestei acțiuni era PSRM. CEC trebuia să vină cu o adresare  la Procuratură să investigheze cine stă în spate și să fie tras la răspundere”.  

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău