Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Era evident că PSRM și Igor Dodon trebuiau să identifice anumite soluții pentru a opri această cădere politică

  • 18 Octombrie 2021 17:09
0%
00:00:00
00:00:00

Retragerea lui Igor Dodon este una logică, având în vedere că acesta a suferit în ultimul an două înfrângeri usturătoare, pierderea alegerilor prezidențiale și a celor parlamentare, iar criza lui de imagine s-a răsfrânt și asupra partidului, a comentat analistul Ion Tăbârță în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău.

Totodată, expertul consideră că Igor Dodon va controla din umbră PSRM, prin conducerea colectivă a partidului, anunțată de politician:

Igor Dodon a suferit două înfrângeri destul de usturătoare, chiar putem să le spunem răsunătoare – nu mai este acel lider național pe care și-a dorit să fie în continuare, după modelul rusesc sau belarus, iar formațiunea lui și-a redus din influența politică, la fel în urma unui exercițiu electoral. Era evident că PSRM și Igor Dodon trebuiau să identifice anumite soluții pentru a opri această cădere politică și ca să revină în preferințele electoratului. Acum Igor Dodon trece printr-o serioasă criză de imagine, lipsă de perspectivă. El a făcut un pas înapoi, dar în continuare va rămâne cel mai influent în acest partid, va rămâne să controleze politic ce se întâmplă în PSRM prin această conducere colectivă.

Ion Tăbârță opinează că Igor Dodon va încerca să-și refacă imaginea exploatând relațiile sale cu Rusia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău