Ora de Vârf | Ion Tăbârță, despre vizita lui Dorin Recean în Slovacia: „Contează să avem o relație foarte bună cu fiecare membru al UE”

  • 10 Septembrie 15:52
0%
00:00:00
00:00:00

Slovacia este un partener foarte important pentru Republica Moldova, spune analistul Ion Tăbârță, la Radio Chișinău, cu referire la vizita premierului Dorin Recean la Bratislava.

Comentatorul s-a referit, în acest sens, la sprijinul financiar pe care guvernul slovac l-a acordat Republicii Moldova pentru diferite proiecte de dezvoltare începând cu anul 2014.

Chiar dacă nu reprezintă o capitală a unei țări mari din Uniunea Europeană, relațiile bune cu fiecare membru al Uniunii Europene. în perspectiva procesului de integrare a Republicii Moldova, sunt o condiție obligatorie, subliniază Ion Tăbărță.

„Începând cu anul 2014, Republica Moldova a fost inclusă pe o durată de cinci ani pe lista primelor țări care beneficiază de asistență pentru dezvoltare din partea statului slovac pe diferite domenii, precum asigurarea cu apă, a condițiilor sanitare în școli și în unele raioane din Republica Moldova. Nu exclud că în cadrul vizitei premierului Dorin Recean se va discuta despre asistența din partea Slovaciei în baza strategiilor, documentelor sale de politică externă. Pentru orice stat care este în procesul de negocieri, contează relația foarte bună cu orice membru al Uniunii Europene, pentru că noi știm foarte bine că, în Uniunea Europeană, la nivelul Consiliului European sau la nivelul instituțiilor supreme care iau decizii politice, contează votul unanim. Este suficient ca un singur stat să nu voteze pentru o decizie, iar negocierile pe un anumit capitol, de exemplu de aderare, pot fi blocate. Noi avem 35 de capitole pe care trebuie să le negociem în procesul de aderare la Uniunea Europeană”, a comunicat Ion Tăbârță în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
17,18
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
16
Fri
17
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău