Ora de Vârf | Ion Tăbârță, despre sancțiunile SUA împotriva Rusiei: „Nu vor avea impact dacă nu vor fi transpuse în pedepse concrete din partea instituțiilor naționale” (Audio)

  • 16 Septembrie 15:34
0%
00:00:00
00:00:00

Sancțiunile internaționale impuse persoanelor și organizațiilor afiliate lui Ilan Șor, nu vor avea nici un impact dacă nu vor fi transpuse în pedepse concrete din partea instituțiilor din Republica Moldova, a declarat comentatorul politic Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

Sancțiunile internaționale nu vor avea un impact real asupra actorilor de influența ai Moscovei din Republica Moldova, dacă aceștia nu vor fi sancționați de instituțiile naționale, spune Ion Tăbărță, care dă exemplul Partidului Șor, „reambalat” în Partidul Șansă.

„Partidul Șor, ca entitate juridică, a comis acțiuni ilicite, însă, în spatele acestor acțiuni, stau persoane concrete. Majoritatea celor care au comis acele acțiuni ilegale, pentru care partidul Șor a fost scos în afara legii, așa și nu au fost trași la răspundere. De aceea vom rămâne doar în a saluta sancțiunile partenerilor de dezvoltare care nu vor decât să ajute Republica Moldova să reziste în fața acestor atacuri și provocări. Federația Rusă urmărește, prin această implicare în procesele electorale, inclusiv prin provocări, să nu permită Republicii Moldova să se integreze în Uniunea Europeană, dorind să mențină țara noastră în zona gri a geopoliticii pe care ține în continuare să o aibă sub control”, a subliniat Ion Tăbârță în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău. 

Secretarului de stat american, Antony Blinken, a avertizat vineri, 13 septembrie, într-o conferință de presă, că Rusia va încerca să manipuleze rezultatul alegerilor prezidențiale din această toamnă în Republica Moldova. Acest lucru ar putea fi realizat prin televiziunea de propagandă Russia Today (RT), care și-ar coordona activitățile cu serviciile de informații rusești.

Tot vineri, Statele Unite au impus sancțiuni împotriva unor entități și persoane din Federația Rusă pentru interferențe în alegerile din Republica Moldova, inclusiv împotriva unei contabile a fostului Partid Șor și a unei organizații numite „Evrazia”. Cei vizați au orchestrat un mecanism de transfer de bani din Federația Rusă sub pretextul „asistenței umanitare”, care, de fapt, era o campanie de cumpărare de voturi și de susținere a candidaților pro-Kremlin la alegerile din Republica Moldova.

 Citiți șiNicolae Negru: „Federația Rusă încearcă să transforme Republica Moldova într-un stat cu o putere subordonată”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:49 %
Vint:9,26 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău