Anthony Blinken: „Federația Rusă va încerca să genereze tulburări în Republica Moldova”

  • 14 Septembrie 10:06
Anthony Blinken: „Federația Rusă va încerca să genereze tulburări în Republica Moldova”

Secretarul de stat SUA Antony Blinken a spus într-o conferință de presă, vineri seara, 13 septembrie, că Rusia va încerca să manipuleze rezultatul alegerilor prezidențiale din această toamnă în Republica Moldova. Acest lucru ar putea fi realizat prin televiziunea de propagandă Russia Today (RT), care și-ar coordona activitățile cu serviciile de informații rusești.

De ani de zile, RT și angajații săi s-au coordonat direct cu Kremlinul pentru a sprijini eforturile guvernului rus de a influența alegerile din Republica Moldova, inclusiv alegerile prezidențiale din octombrie 2024. Conducerea RT a utilizat platformele media finanțate și dirijate de statul rus pentru a încerca să provoace tulburări în Republica Moldova, probabil cu scopul de a transforma protestele în violențe”, declară Blinken. 

Acesta consideră că RT își va folosi „aproape sigur” capacitățile secrete extinse pentru a coordona cu serviciile secrete ruse încercările de a manipula rezultatul viitoarelor alegeri din Republica Moldova.

După conferința de vineri, SUA a impus sancțiuni împotriva unei foste contabile a lui Ilan Șor, dar și a organizației care „plimbă la Moscova tineri din Republica Moldova”. Motivul impunerii sancțiunilor ar fi interferența în democrația din Republica Moldova și în viitoarele alegeri.

Citiți șiSUA au impus sancțiuni împotriva unor entități și persoane din Rusia pentru interferențe în alegerile din R. Moldova: „Acționăm împotriva lor din cauza activităților lor secrete de influență”

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:6,17 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău