Ora de Vârf | Ion Tăbârță, despre fuga lui Platon și a altor personaje controversate din politica moldovenească

  • 19 Iulie 2021 16:41
0%
00:00:00
00:00:00

Fuga lui Veaceslav Platon, dar și a altor personaje controversate din politica moldovenească în afara țării, este un semn că vor fi anumite schimbări în justiție și în instituțiile abilitate să combată corupția, apreciază comentatorul politic Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii ora de vârf de la Radio Chișinău:

Este un semn bun că anumite persoane dubioase încep să fugă din R. Moldova. Se vorbește că ar fi gata și și-au pregătit valizele și alte persoane controversate din politicul moldovenesc. Este vorba despre  dl. Andronache, care se spune că și-ar fi vândut o parte din averile sale, ar mai fi vorba despre dl. Nichiforciuc și alte persoane care fie au fost implicate în politică, fie au stat în spatele politicului moldovenesc, sau pur și simplu au gestionat afaceri și scheme controversate.

Da, desigur nu este bine că Platon, în loc să răspundă și să fie pedepsit în conformitate cu ceea ce a săvârșit, el pur și simplu pleacă. Dar totodată, este un semn bun că, probabil, în R. Moldova vor fi anumite schimbări spre faptul ca instituțiile statului să funcționeze și să nu admită scheme de corupție care au fost posibile până acum și dacă anumite nelegiuiri au fost comisie, acestea să fie pedepsite și taxate de instituțiile abilitate să facă acest lucru.

Revenind la cazul lui Platon, acesta  a stat în închisoare, însă marea problemă este, ca de fapt și în cazul pedepsei fostului premier Filat, că acele pedepse nu și le-au ispășit în conformitate cu buchea legii. Ei au avut o rivalitate cu Plahotniuc: cu Filat a avut o rivalitate politică, cu Platon a avut o rivalitate economică.  

Platon având pârghii în anumite instituții a reușit să iasă după căderea regimului Plahotniuc și am văzut cum treptat a încercat să influențeze anumite instituții ale statului… s-a implicat în campania electorală, prin a bate direct în Maia Sandu, acum vedem că a emigrat în afara țării… ”

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău