Ora de Vârf | Ion Tăbârță, despre cercetarea penală a procurorului general suspendat din funcție Alexandr Stoianoglo: Scoate la iveală și luptele interne dintre „clanurile” din interiorul Procuraturii

  • 11 Octombrie 2021 18:02
0%
00:00:00
00:00:00

Dosarul penal deschis pe numele procurorului general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, scoate la iveală și luptele interne dintre clanurile din interiorul Procuraturii, iar actuala guvernare folosește aceste dispute pentru a începe curățarea sistemului, consideră comentatorul politic, Ion Tăbârță, invitat al emisiunii „Ora de vârf”, de la Radio Chișinău.

„În ultimul timp, s-a vorbit despre partea formală a Pocuraturii, condusă de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, și un alt clan, mai degrabă unul subteran, condus de Viorel Morari, despre care mulți spun că era unul dintre procurorii de bază în sistemul controlat de Vlad Plahotniuc. Această rivalitate dintre aceste două clanuri a fost simțită în permanență. Acum principala întrebare este dacă puterea politică de la Chișinău este în vreo cârdășie cu clanul anti-Stoianoglo sau, pur și simplu, este o conjunctură de moment, de care se folosește pentru a-l da jos pe Stoianoglo. Dar asta nu înseamnă automat că această dispută trebuie să se soldeze cu instaurarea la conducere a celuilalt clan. Mai simplu spus, este o modalitate a puterii politice de a se folosi de situația din interior pentru a elibera drumul pentru ca în fruntea Procuraturii Generale să vină persoane integre, incoruptibile, care vor reuși până la urmă să reformeze procuratura din Republica Moldova. Puterea politică se folosește de puțin alte metode, nu neapărat cu mănuși albe și imaculate, doar pentru a începe procesul de curățare a sistemului procuraturii din Republica Moldova”, a menționat Ion Tăbârță.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău