Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Decretul prezidențial privind eliberarea din funcție a lui Alexandr Stoianoglo pune capăt unei perioade de incertitudine legată de șefia Procuraturii Generale (Audio)

  • 27 Septembrie 2023 17:14
0%
00:00:00
00:00:00

În opinia analistului Ion Tăbârță, decretul prezidențial privind eliberarea din funcție a lui Alexandr Stoianoglo pune capăt unei perioade de incertitudine legată de șefia Procuraturii Generale. Expertul s-a referit în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău și condițiile înaintate de Comisia Europeană pe domeniului justiției și a precizat că este important ca Rep. Moldova să aibă o persoană care să exercite plenar funcția de procuror.

Pentru procesul de reformă  a justiției, pentru partidul  de guvernământ nu este cea mai bună percepție și imagine că după mai bine de doi ani nu avem o persoană în funcția acestei instituții. Cu atât mai mult, că suntem practic în preajma deciziei de deschidere a negocierilor de aderare a la UE. Desigur că statul nostru trebuie să aibă o persoană care să exercite deplin acea funcție pentru acel proces necesar de reformare a justiției”, a subliniat Ion Tăbârță.

Ieri, 26 septembrie 2023, a fost semnat decretul prezidențial de eliberare din funcția de procuror general a lui Alexandr Stoianoglo, în baza hotărârii CSP din 23 mai 2022.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost reținut în octombrie 2021 și tot atunci a fost suspendat din funcție. Acesta este învinuit de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor, corupere pasivă și darea de informații mincinoase. Stoianoglo respinge acuzațiile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău