Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Campania electorală pentru alegerile parlamentare este dominată de ”fake news”-uri și dezinformare

  • 29 Iunie 2021 17:54
0%
00:00:00
00:00:00

Campania electorală pentru alegerile parlamentare este dominată de ”fake news”-uri și dezinformare, iar acest lucru este caracteristic pentru Republica Moldova, al cărei spațiu informațional este dominat de mass-media rusească și este un teren prielnic pentru aceasta, observă comentatorul politic Ion Tăbârță:

„Aici pornim de la faptul că spațiul informațional al R. Moldova este dominat de mass-media rusească. Foarte multe televiziuni rusești sunt retransmise în Republica Moldova și ele acționează pentru a promova narativele propagandistice pe care Federația Rusă încearcă să le răspândească în special în spațiul post sovietic. Multe din aceste surse mediatice sunt sponsorizate, nu neapărat, din cei mai transparenți bani. Se învârt prin diferite filiere dinspre Federația Rusă, merg pentru anumite posturi de televiziune, surse media, pentru a promova aceste narative neoimperialiste cu caracter geopolitic ale Rusiei. Avem mai multe dovezi cum acționează mass-media rusească pe teritoriul R. Moldova la comandă și dirijați de diferiți ”polit-tehnologi” din Federația Rusă. Aici este un teren prielnic pentru toate aceste aspecte: Rusia, dezinformare și bani murdari”, a declarat expertul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău