Ora de vârf | Ion Tăbârță: Autoritățile trebuie să ia măsuri de sprijin inclusiv pentru comercianți și persoanele care activează în bază de patentă de întreprinzător

  • 19 Martie 2020 17:10
0%
00:00:00
00:00:00

Autoritățile trebuie să ia măsuri de sprijin inclusiv pentru comercianți și persoanele care activează în bază de patentă de întreprinzător, susține expertul Ion Tăbârță în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău.

El a subliniat că aceste pături sociale riscă să fie cel mai mult afectate de instituirea stării de urgență: Insert Ion Tăbârță sprijin comercianți „Este o problemă chiar mai mare decât a mediului de afaceri. Ministerul Finanțelor, în comun cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale trebuie să găsească anumite remedii, poate anumite compensații pentru aceste categorii. Pentru bugetari, angajați statului, companiilor, este mai simplul, dar sunt foarte multe persoane care lucrează în comerțul cu amănuntul, pe baza patentei de întreprinzători, iar în măsurile luate de Guvern deocamdată ei nu se regăsesc.

Doar anumite posibile amânări a ratelor bancare, plăți pentru anumite servicii… Dar aceste persoane, dacă nu vor activa o lună-două, vor fi puternic afectate. Acestea sunt categoriile sociale nu cele mai privilegiate. Veniturile lor acoperă doar cheltuielile. Iar în condițiile în care nu au venituri, apar probleme serioase.

De aceea, cred că Guvernul, Ministerul Finanțelor, Ministerul Protecției Sociale ar trebui să vină cu anumite măsuri, care măcar parțial să suplinească pierderile acestor categorii de cetățeni”.

Amintim că ieri Guvernul a anunțat unele acțiuni de relaxare a comerțului în domeniul agricol și pentru unitățile de magazinele cu produse igienice. De asemenea, Ministerul Finanțelor a anunțat că urmează să aprobe unele măsuri de susținere a mediului de afaceri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău