Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Această situație de a fi conectat sau a rămâne la sistemul electro-energetic post-sovietic ne-a adus la această situație vulnerabilă

  • 24 Noiembrie 2022 18:25
0%
00:00:00
00:00:00

Pana majoră de curent electric care a lăsat în întuneric majoritatea localităților din Republica Moldova pentru mai multe ore, arată cât de vulnerabili suntem din punct de vedere energetic. Faptul că Republica Moldova a rămas conectată la sistemul energetic post-sovietic și nu s-a conectat la sistemul energetic european prin intermediul României ne-a adus la situația de ieri, a declarat comentatorul Ion Tăbârță în emisiunea Ora de Vârf.

„Această situație de a fi conectat sau a rămâne la sistemul electro-energetic post-sovietic și de a nu ne conecta la sistemul electro-energetic european prin intermediul României ne-a adus la această situație vulnerabilă și precară. Proiecte prin care s-ar crea, cel puțin, trei linii de conexiune electro-energetică dintre România și Republica Moldova, se discută de prin 2014-2015. A fost încheiat chiar un acord atunci cu România, însă anumiți factori de decizie din țară s-au opus ".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău