Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Partidul PAS, împreună cu partidele autentice pro-europene, trebuie să aibă discuții pentru a identifica o strategie cât mai bună pentru alegerile prezidențiale, dar în mod special pentru alegerile parlamentare din anul 2025”

  • 20 Noiembrie 2023 16:15
0%
00:00:00
00:00:00

Alegerile locale generale au avut mai mult un caracter politic decât unul care ar fi trebuit să se refere la aspectele administrative în localități, observă analistul politic Ion Tăbârță. El a explicat, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău, că acestea au fost dictate de contextul geopolitic, care este foarte important pentru R. Moldova, în perspectiva aderării la UE.

Totodată, analistul a subliniat că rezultatul alegerilor nu este nici unul foarte fericit pentru partidul de guvernare, pro-european, dar nici catastrofal, așa cum încearcă să-l prezinte partidele de stânga:

În perspectiva alegerilor prezidențiale și în mod special a celor parlamentare din 2025, care sunt cruciale și esențiale pentru parcursul european al Rep. Moldova ca și continuitate, desigur că ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri locale trebuie să dea de gândit. Toate partidele pro-europene trebuie să-și fortifice eforturile. Partidul PAS trebuie să iasă din amețeala succesului din 2021 și să înțeleagă că parcursul pro-european nu este doar al partidului PAS și nu trebuie de făcut capital politic personal sau capital de partid pe parcursul european al Rep. Moldova. Partidul PAS împreună cu partidele autentice pro-europene trebuie să aibă discuții pentru a identifica o strategie cât mai bună pentru alegerile prezidențiale, dar în mod special pentru alegerile parlamentare din anul 2025”, a spus Ion Tăbârță.

Analistul a mai atenționat că în cadrul acestei campanii au fost testate anumite tehnologii politice pentru a deturna esența alegerilor și a cursului european al R. Moldova. El s-a referit la clonarea candidaților partidului Șor, scos în afara legii, și infuzia de capital ilegal în procesul electoral.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău