Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Neacceptarea înscrierii în cursă a partidului „Șansa” va crea multă gălăgie și atenția societății va fi distrasă de la desfășurarea referendumului” (Audio)

  • 04 Iulie 15:21
0%
00:00:00
00:00:00

Blocarea formațiunii „Șansa”, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, nu va avea un impact major asupra alegerilor prezidențiale din toamnă, constată analistul politic Ion Tabârță, învitat permanent în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

Marea problema va fi, în cazul referendumului proeuropean a cărui bună desfășurare ar putea fi afectată, scoaterea din cursă a formațiunii coordonate de la Moscova, atenționează analistul.

„Acest partid (Șansa) nu are un candidat cu anumite șanse, o problemă generală a stângii politice și în perspectiva primului tur al alegerilor prezidențiale, dacă nu va participa nu cred că vom avea un anumit impact major. În turul doi, dacă va ieși Maia Sandu și un alt candidat, sau un candidat de stânga, desigur, comenzile prin intermediul rețelelor acestui partid vor fi ca toți simpatizanții lui Șor să voteze pentru acesta, indiferent cine va fi acest candidat. Așa că, din punct de vedere al impactului asupra alegerilor prezidențiale, nu prea văd a fi unul major. Marea problemă va fi referendumul proeuropean. Cei din grupul Șor își propun să creeze cât mai multă confuzie, cât mai mult zgomot cu referire la acest exercițiu. De aceea, neacceptarea înscrierii în cursă a partidului ”Șansa” va crea foarte multă gălăgie și cumva atenția societății va fi distrasă de la buna desfășurare a referendumului și, cumva, va duce la o anumită compromitere a lui. Or, anume asta urmăresc cei de la Șor, anume aceasta urmăresc experții în tehnologii politice ai Federației Ruse să discrediteze referendumul privind integrarea europeană a Rep. Moldova”.

La începutul lunii martie, directorul SIS, Alexandru Musteața, anunța că a intrat în posesia mai multor date care indică faptul că Federația Rusă ar dori să compromită aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, prin implicarea sa în procesele electorale din 2024 și 2025.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
32,18
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:2,06 m/s
Sun
24
Mon
27
Tue
28
Wed
31
Thu
30
Arhivă Radio Chișinău