Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Din punct de vedere politic, PSRM nu poate și nu are nicio șansă să destituie acest guvern”

  • 06 Iunie 2022 15:57
0%
00:00:00
00:00:00

Partidul Socialiștilor nu are șanse să dea jos Guvernul PAS în mod democratic, consideră analistul politic Ion Tăbârță. Comentând intenția PSRM, care a declarat că își propune să inițieze demiterea guvernului, expertul a spus, la emisiunea Ora de vârf de la Radio Chișinău, că socialiștii și Igor Dodon încearcă să folosească criza inflației și creșterea prețurilor pentru a acumula capital politic:

„Din punct de vedere politic, PSRM nu poate și nu are nicio șansă să destituie acest guvern. La moment, aceste nemulțumiri care ar provoca ieșirea masivă a oamenilor în stradă, de asemenea, nu există. Da, oamenii sunt nemulțumiți de această creștere galopantă a prețurilor provocată de scumpirile la resursele energetice, de scumpirea importurilor, orice scumpire nu poate provoca mulțumiri, dar ei nu sunt gata să iasă în stradă masiv împotriva guvernării, pentru socialiști și Igor Dodon, cu atât mai mult pentru Igor Dodon. Socialiștii și Igor Dodon încearcă să folosească această situație pentru a acumula capital politic. Totodată, vedem cum același Igor Dodon încearcă să implice susținerea Federației Ruse pe care o cam pierduse în ultimul timp și în permanență spune că arestul lui este o comandă a Ambasadei SUA și așa mai departe. Însă, la moment, nu cred că, dacă se merge în mod democratic, PSRM ar avea șanse să dea acest guvern jos”.

Partidul Socialiștilor a anunțat că a organizat duminică acțiuni de protest în mai multe localități, după ce, sâmbătă, Consiliul Republican a PSRM s-a reunit în ședință și a decis că își propune să inițieze demiterea guvernului. Ei au acuzat guvernarea că a admis majorarea inflației și prețurilor, precum și de creșterea nivelului sărăciei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău