Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Proiectul PSRM privind reducerea vârstei de pensionare este unul populist, neprofesionist, neargumentat și chiar antisocial

  • 16 Decembrie 2020 19:24
0%
00:00:00
00:00:00

Pe agenda de astăzi Parlamentului figurează și proiectul de lege propus de deputații PSRM privind revenirea la vârsta de pensionare de 57 de ani pentru femei și de 62 de ani pentru bărbați.

Legea privind sistemul public de pensii a fost modificată în 2017, iar vârsta de pensionare a crescut în mod progresiv, până la 63 de ani, atât pentru bărbați cât și pentru femei.

Proiectul PSRM privind reducerea vârstei de pensionare este unul populist, neprofesionist, neargumentat și chiar antisocial, pe fundalul exodului masiv al forței de muncă, susține expertul Ion Tăbârță.

El a explicat în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău că reducerea vârstei de pensionare va pune o povară fiscală mare, în condițiile în care doi contribuabili susțin un pensionar în R. Moldova.

Totodată, expertul atenționează că astfel de proiecte sunt o capcană pentru Maia  Sandu, pusă de PSRM-Șor, în perspectiva alegerilor parlamentare anticipate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău