Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Partidul Socialiștilor acționează strict în scopuri electorale și personale, pe fundalul pierderii mandatului de președinte și al trendului în descreștere al formațiunii

  • 14 Decembrie 2020 16:06
0%
00:00:00
00:00:00

Partidul Socialiștilor acționează strict în scopuri electorale și personale, pe fundalul pierderii mandatului de președinte și al trendului în descreștere al formațiunii, comentează expertul Ion Tăbârță. El s-a referit la mai multe inițiative ale socialiștilor, lansate recent:

Acțiunile socialiștilor sunt acum sub influența faptului că ei au pierdut mandatul prezidențial. Pe lângă faptul că este o lovitură din punct de vedere a perspectivelor acestui partid, înfrângere care a tăiat elanul de ascensiune a socialiștilor, este o lovitură de imagine și o lovitură personală pentru Igor Dodon. De aici toate aceste acțiuni disproporționale, cu scop strict electoral. PSRM, prin anumite proiecte de lege, acum trebuie să plătească și polițele pentru Șor, fracțiunea Pentru Moldova care îi susține, a spus Ion Tăbârță.

Amintim că socialiștii au venit cu mai multe inițiative legislative pe finalul mandatului lui Igor Dodon, care expiră pe 23 decembrie. Printre acestea se numără micșorarea vârstei de pensionare și anularea așa-zisei legi a miliardului. Totodată, socialiștii vor să reducă rolul Autorității Naționale de Integritate, care controlează averea demnitarilor.

Potrivit expertului Ion Tăbârță aceste antireforme sunt un pas înapoi pentru R. Moldova.

De asemenea PSRM a inițiat și votat deja unele proiecte sensibile ce țin de limbă, statutul regiunii găgăuze sau  modificarea legislației audiovizuale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
29,24
Nori împrăștiați
Umiditate:54 %
Vint:3,6 m/s
Sat
25
Sun
27
Mon
27
Tue
27
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău