Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Igor Dodon încearcă să rămână la putere și din această cauză a început să grăbească declanșarea alegerilor parlamentare anticipate

  • 06 Iulie 2020 15:00
0%
00:00:00
00:00:00

Ora de Vârf - emisiunea din 6 iulie 2020

După pierderea majorității parlamentare, Igor Dodon încearcă să rămână la putere și din această cauză a început să grăbească declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, a comentat expertul politic Ion Tăbârță, declarațiile acestuia, precum și ale premierului Ion Chicu,  privind dizolvarea Parlamentului:

Suntem în situația când nici opoziția nici guvernare nu deține majoritatea numerică în Parlament. Pe acest fundal, vedem ieșirea lui Igor Dodon la rampă, ca să-și aranjeze, calculeze acțiunile sale politice într-un mod în care Parlamentul să fie practic deconectat, să nu mai controleze procesele politice din R. Moldova. Când el a început să piardă din popularitate în sondaje, a început să accelereze această carte a alegerilor parlamentare anticipate. Își calculează pașii în așa mod încât să anihileze Parlamentul și să se meargă spre alegeri parlamentare anticipate, a spus Ion Tăbârță.

Totodată, expertul observă că Igor Dodon joacă solitar această carte, astfel PD, care face parte din coaliția de guvernare, trebuie să decidă dacă mai rămâne o anexă la PSRM sau va susține un nou guvern.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău