Opere de artă semnate de Pablo Picasso, Andy Warhol, Mark Rothko și Alberto Giacometti, cu o valoare totală estimată la 600 de milioane de dolari, scoase la licitație

  • 10 Septembrie 2021 13:03
Opere de artă semnate de Pablo Picasso, Andy Warhol, Mark Rothko și Alberto Giacometti, cu o valoare totală estimată la 600 de milioane de dolari, scoase la licitație

Opere de artă semnate de Pablo Picasso, Andy Warhol, Mark Rothko și Alberto Giacometti, care au aparținut unui cuplu divorțat de miliardari newyorkezi și au o valoare totală estimată la 600 de milioane de dolari, vor fi scoase în curând la licitație, au anunțat joi reprezentanții casei Sotheby's, citați de AFP, potrivit Agerpres.

În cadrul unei conferințe de presă organizate online, CEO-ul Sotheby's, Charles Stewart, s-a declarat încântat de obținerea drepturilor necesare pentru organizarea acestei licitații - în noiembrie 2021 și în mai 2022 -, care vizează 65 de lucrări, ce alcătuiesc "cea mai mare colecție de artă modernă și contemporană scoasă vreodată la vânzare pe piață".

Casa Sotheby's afirmă că valoarea totală de 600 de milioane de dolari atribuită acestor opere de artă reprezintă cea mai mare estimare alocată vreodată vânzării unei colecții de artă contemporană și modernă.

Colecția le-a aparținut magnatului newyorkez din domeniul imobiliar Harry Macklowe și fostei soții a acestuia, Linda, însă justiția americană nu a putut să determine valoarea ei în timpul divorțului extrem de mediatizat al cuplului, la sfârșitul anilor 2010.

Lucrările "Le Nez", de Giacometti, și "No.7", de Rothko, ar putea să se vândă fiecare cu peste 70 de milioane de dolari, potrivit casei organizatoare.

Celebra lucrare "Nime Marilyns", de Warhol, a fost estimată la un preț de vânzare cuprins între 40 de milioane și 60 de milioane de dolari.

O sculptură din sârmă și tablă, realizată de Picasso și concepută ca un monument funerar pentru a marca a 10-a comemorare a morții din 1918 a scriitorului Guillaume Apollinaire, ar putea fi vândută cu 20 de milioane de dolari.

CEO-ul Charles Stewart a promis o licitație "istorică" și un eveniment care "va marca piața de artă și istoria de 277 de ani a casei Sotheby's". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău