Operatorii de telefonie mobilă din Republica Moldova au semnat anexa care stabilește plafoanele de preț pentru serviciile de roaming în Uniunea Europeană

  • 22 Septembrie 2023 13:09
Operatorii de telefonie mobilă din Republica Moldova au semnat anexa care stabilește plafoanele de preț pentru serviciile de roaming în Uniunea Europeană

Cetățenii care călătoresc între Uniunea Europeană și Republica Moldova vor beneficia de tarife mai accesibile la roaming. Acest lucru va fi posibil după ce operatorii de telefonie au semnat astăzi anexa care stabilește plafoanele de preț pentru serviciile de roaming, transmite MOLDPRES.

Conform angajamentului, începând cu 1 ianuarie 2024, tarifele de roaming vor deveni mult mai accesibile, de acestea beneficiind atât cetățenii europeni care vizitează Moldova, cât și moldovenii care călătoresc în Europa. Noile tarife vor fi aplicabile până la 31 decembrie 2025, cu posibilitatea de prelungire.

La ceremonia de semnare, efectuată prin videoconferință, au fost prezenți reprezentanți ai companiilor de telecomunicații, ai OAREC (Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice), ANRCETI, precum și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar și ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, a subliniat că această colaborare marchează un progres semnificativ, asigurând o comunicare eficientă și mai accesibilă pentru toți cetățenii noștri, indiferent de locul lor de reședință.

În aprilie curent, Republica Moldova a adoptat decizia de reglementare a tarifelor de terminare a apelurilor din UE. Astfel, la 31 mai 2023, a fost semnat Acordul voluntar de liberalizare a roamingului. OAREC, în colaborare cu ANRCETI, a început ulterior analiza datelor pentru a stabili cum pot fi optimizate prețurile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău