Operațiunea „Autobuz” în plină desfășurare. 105 procese contravenționale au fost întocmite în urma cotroalelor

  • 02 Iunie 2022 12:07
Operațiunea „Autobuz” în plină desfășurare. 105 procese contravenționale au fost întocmite în urma cotroalelor

Polițiștii Inspectoratului auto de stat al Secției Supraveghere Transport și Circulație Rutieră a DP mun. Chișinău, continuă acțiunile de prevenire a încălcărilor Regulamentului circulației rutiere în cadrul operațiunii speciale „Autobuz”.

Scopul operațiunii este de a responsabiliza șoferii și administratorii rutelor destinate pentru călători privind respectarea regulilor de exploatare tehnică a unităților de transport.

În acest context polițiștii au desfășurat 7 controalele speciale și 4  razii în traficul rutier, fiind supus inspectării transportul destinat călătorilor.

În rezultatul verificărilor s-au constatat contravenții privind abaterile de la normele tehnice cum ar fi: defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizația de rigoare, plasarea neautorizată pe vehicule a publicității, încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor.

Astfel au fost întocmite 105 procese contravenționale în privința șoferilor și 10 procese verbale în privința persoanelor responsabile care ar fi admis ieșirea la rută a unităților de transport.

Totodată, polițiștii au desfășurat  întruniri cu participarea  conducătorilor  și persoanelor responsabile de ieșirea la rută a unităților de transport destinat călătorilor, unde  li s-a adus la cunoștință respectarea Regulamentului circulației rutiere și neadmiterea abaterilor de la legislație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău