Operațiunea antiteroristă din estul Ucrainei s-ar putea sfarși peste 2 săptămani

  • 02 Iulie 2014 10:51
Operațiunea antiteroristă din estul Ucrainei s-ar putea sfarși peste 2 săptămani

Forțele guvernamentale care desfășoară operațiunea antiteroristă în estul Ucrainei au eliberat, ieri, mai multe localități de importanță strategică din Estul țării și au ucis peste o mie de "insurgenți", a anunțat Ministerul ucrainean de Interne.

Potrivitconsilierului ministrului ucrainean de interne, Zorian Șkireak, separatiștii sunt gata să depună armele și să încerce să negocieze un "coridor umanitar" pentru a pleca în Rusia sau garanția amnistiei pentru cei care nu au comis infracțiuni grave.

Ministrul ucrainean de interne, Arsen Avakov, consideră că operațiunea antiteroristă deșfășurată de forțele guvernamentale în regiunile din estul Ucrainei poate fi finalizată în două săptămâni dacă partea ucraineană va reuși să închidă frontiera cu Rusia. Forțele ucrainene au reluat, ieri, faza activă a operațiunii antiteroriste, după ce președintele Petro Poroșenko a suspendat armistițiul, ca urmare a faptui că acesta a fost încălcat de rebeli. Astfel, președintele a ordonat forțelor de securitate să elibereze regiunile Donețk și Luhansk de "rebelii care terorizează populația și distrug infrastructura".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:3,09 m/s
Sun
19
Mon
20
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău