ONU va acorda un ajutor suplimentar familiilor defavorizate din Republica Moldova

  • 25 Noiembrie 2022 12:31
ONU va acorda un ajutor suplimentar familiilor defavorizate din Republica Moldova

Patruzeci de mii de familii defavorizate din Republica Moldova vor beneficia de un ajutor suplimentar, oferit de Agențiile Organizației Națiunilor Unite (ONU) care activează în țara noastră. Despre acest lucru a fost anunțat astăzi, 25 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, și reprezentanți-rezidenți ai entităților ONU Moldova, transmite MOLDPRES.

„Este vorba de familii aflate în situații deosebit de critice – familii cu trei și mai mulți copii, femei însărcinate, persoane cu dizabilități, cu venituri mici, alte categorii sociale vulnerabile. Aceste 40 de mii de gospodării vor beneficia de șapte sute de lei, timp de șase luni”, a anunțat Marcel Spatari.

Potrivit oficialului, beneficiarii vor fi identificați de comisii speciale la nivel local. „Asistenții sociali comunitari vor fi secretarii acestor comisii și vor implica toate organele abilitate din teritoriu pentru a asigura acest ajutor din partea ONU”, a precizat Spatari.

„Este vorba de bani extrabugetari, care vin din exteriorul țării în calitate de ajutor suplimentar la cel oferit de stat. Or, acesta nu e un proiect unic, ci un proces flexibil, care va derula în funcție de situație și nevoie. Asta înseamnă că dacă va avea succes, Agențiile ONU donatoare vor majora sumele”, a relevat ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Organizația Națiunilor Unite (ONU) va acorda ajutor suplimentar Republicii Moldova pentru a scădea din presiunea sub care funcționează în prezent statul. Asigurările au fost date de către Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, care a avut, în martie curent, o discuție cu șefa statului Maia Sandu.

ONU are în Republica Moldova 29 de agenții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău