ONU: Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate privind cele mai recente bombardamente rusești în Ucraina

  • 28 Iunie 2022 11:02
ONU: Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate privind cele mai recente bombardamente rusești în Ucraina

Ucraina a solicitat luni o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la cele mai recente bombardamente rusești împotriva unor ținte civile, reuniune care va avea loc marți la ora 19:00 GMT, informează AFP, potrivit Agerpres.

Conform anunțului făcut de președinția albaneză a Consiliului de Securitate al ONU, atacul cu rachetă de luni asupra unui centru comercial din orașul Kremenciuk "va fi subiectul principal" al acestei sesiuni, a declarat un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice albaneze.

Potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, atacul de la Kremenciuk a ucis cel puțin 13 persoane și făcut peste 40 de răniți.

În cadrul întâlnirii de marți va fi dezbătut și atacul cu rachete de la Kiev care a țintit duminică un complex rezidențial din apropierea centrului capitalei ucrainene.

Conform autorităților ucrainene, acest atac s-a soldat cu un mort și mai mulți răniți și a avut loc cu câteva ore înaintea începerii summitului G7 organizat în Germania, pe agenda căruia războiul din Ucraina ocupă un loc important.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău