ONU cere stingerea imediată a conflictului din Siria. Israel a bombardat masiv în Siria după doborârea unui avion militar

  • 11 Februarie 2018 10:31
ONU cere stingerea imediată a conflictului din Siria. Israel a bombardat masiv în Siria după doborârea unui avion militar

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a cerut sâmbătă stingerea imediată a conflictului din Siria. Potrivit AFP, Guterres a subliniat că toate părțile implicate trebuie să respecte rezoluțiile internaționale și a cerut ca toate părțile să se implice pentru "dezarmorsarea imediată și necondiționată a violențelor".

Ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon a cerut Consiliului de Securitate să condamne acțiunile Iranului și să-i oprească "provocările", declarâd că Organizația Națiunilor Unite nu poate "să stea impasibilă în timp ce Iranul instigă la escaladări periculoase și încălcă rezoluțiile ONU"

Un avion israelian de vânătoare de tip F-16 a fost doborât în cursul nopții de vineri spre sâmbătă de sistemele antiaeriene siriene în timp ce efectua raiduri aeriene în Siria ca reacție la infiltrarea unei drone de fabricație iraniană în partea de nord a Israelului. Cei doi piloți ai avionului israelian s-au catapultat și au reușit să ajungă în nordul Israelului. Armata israeliană susține că avionul de vânătoare israelian a fost doborât de artileria siriană cu rachete de fabricație rusească.

În replică la aceste incidente, Israelul a lansat sâmbătă după-amiază o nouă serie de raiduri aeriene în Siria. Riposta a fost "cel mai mare și cel mai semnificativ atac efectuat împotriva sistemelor antiaeriene siriene de la Operațiunea Pace în Galileea", efectuată în 1982, în timpul Primului Război din Liban, afirmă generalul de brigadă Tomer Bar, un comandant al Forțelor Aeriene israeliene, citat de cotidianul Times of Israel.

Administrația islamistă de la Teheran și mișcarea șiită libaneză Hezbollah au transmis sâmbătă seară Israelului că "terorismul" și "ingerințele" în afacerile altor țări nu vor oferi rezultate, avertizând că pot distruge baze militare israeliene și americane.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău