OMS se teme de un nou val de cazuri în emisfera nordică odată cu venirea frigului

  • 28 Octombrie 2021 20:03
OMS se teme de un nou val de cazuri în emisfera nordică odată cu venirea frigului

Cazurile de COVID-19, care săptămâna trecută au crescut la nivel global după două luni de descreștere, ar putea cunoaște o escaladare în emisfera nordică odată cu venirea lunilor reci, a avertizat joi șefa unității de boli emergente din cadrul OMS, Maria Van Kerkhove, relatează EFE.

"Oamenii petrec mai mult timp în interior, adesea în încăperi incorect ventilate... avem varianta Delta, din care am identificat deja 30 sub-variante, iar pandemia va continua", a prognozat Van Kerkhove la conferința de presă săptămânală a OMS despre COVID-19, transmite Agerpres.

Experta americană a subliniat că, în pofida acestui lucru, "se poate reduce transmisibilitatea", nu doar prin vaccinuri ,ci și prin alte modalități disponibile și înainte, precum distanțarea, măștile sanitare, respectarea igienei și neparticiparea la marile evenimente de masă.

"Avem la îndemână armele pentru a salva vieți și a reduce transmiterea", a spus Van Kerkhove, potrivit căreia, "cu cât vom utiliza mai mult aceste arme, cu atât vom fi mai aproape de a pune capăt pandemiei".

Cazurile globale de COVID-19 au crescut cu 4 % săptămâna trecută după aproape două luni de scădere, mai ales în urma noilor valuri de contagieri înregistrate în țări europene ca Marea Britanie, Rusia, Turcia sau Ucraina.

OMS a raportat 2,9 milioane de contagieri în întreaga lume, între 18 și 24 octombrie, dintre care mai mult de jumătate - 1,6 milioane - s-au înregistrat în Europa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău