OMS lansează cu ajutorul Whatsapp o campanie pentru ca 100 de milioane de persoane sa renunțe la fumat

  • 08 Decembrie 2020 18:32
OMS lansează cu ajutorul Whatsapp o campanie pentru ca 100 de milioane de persoane sa renunțe la fumat

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat marți o campanie care va dura timp de un an, prin care va încerca să încurajeze 100 de milioane de persone să renunțe la fumat cu ajutorul Whatsapp și al altor mijloace digitale, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Campania, axată în special asupra țărilor cu un număr mare de fumători (SUA, Mexic, China, Brazilia sau Germania printre altele), va promova crearea pe rețelele de socializare a unor comunități de persoane care renunță la viciul tutunului, pentru a se putea sprijini reciproc în această provocare și a împărtăși informații.

Se caută totodată o creștere a accesului la serviciile de ajutorare pentru a renunța la fumat și de a "conștientiza tacticile folosite de companiile de vânzare a tutunului", notează OMS într-un comunicat.

La campanie participă alături de WhatsApp și alte multinaționale, precum Google, Amazon, Facebook sau Johnson &Johnson, printre altele.

Într-o lume în care aproape 780 de milioane de persoane spun că vor să renunțe la fumat, însă doar 30 la sută dintre ele au acces la instrumentele cu ajutorul cărora ar putea să o facă, OMS speră ca prin această campanie să crească disponibilitatea la aceste instrumente.

Pandemia de COVID-19, o boală ce poate fi mai gravă în rândul fumătorilor cu afecțiuni respiratorii cronice, a făcut să crească - potrivit OMS - numărul persoanelor interesate să renunțe la acest viciu nociv.

"Fumatul ucide opt milioane de oameni în fiecare an, iar dacă fumătorii au avut nevoie de mai multe motive pentru a renunța la acest obicei, atunci pandemia a însemnat un adevărat imbold în acest sens", a declarat cu prilejul lansării acestei campanii, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:7,72 m/s
Fri
10
Sat
10
Sun
10
Mon
6
Tue
4
Arhivă Radio Chișinău