OMS are o explicație pentru explozia cazurilor de COVID în Europa și propune o soluție: „Puneți cazurile de contact în carantină”

  • 20 Octombrie 13:42
OMS are o explicație pentru explozia cazurilor de COVID în Europa și propune o soluție: „Puneți cazurile de contact în carantină”

Organizația Mondială a Sănătății face legătura între creșterea uriașă a numărului de cazuri de coronavirus în Europa și eșecul în ceea ce privește plasarea în carantină a persoanelor expuse virusului, relatează The Guardian, preluat de Digi24.ro

Directorul OMS pentru urgențe, Michael Ryan, spune că, dacă i s-ar putea îndeplini o dorință, ar fi să se asigure „fiecare contact al unui caz confirmat este în carantină pentru perioada corespunzătoare”.

Nu cred că acest lucru a fost făcut undeva sistematic. Este în mare parte din motivul pentru care vedem un număr atât de mare de cazuri”, a adăugat el.

Aproximativ jumătate din cele 48 de țări cuprinse în regiunea europeană a agenției au înregistrat creșteri de aproximativ 50% în cazuri în ultima săptămână, iar internările în spital și ratele de deces au început să crească, în consecință, a explicat el.

Prea multe țări au trasat o linie de sosire imaginară și, atunci când o trec, decelerează unele dintre măsuri. Este o situație dură acum pentru statele din Europa și America de Nord, să revină într-o posibilă carantină, oamenii sunt epuizați, sunt obosiți și nu este o situație ușoară pentru Europa, America de Nord. Dar există speranță, există o șansă să întoarcem situația”, a adăugat el.

Într-o conferință de presă, directorul general al OMS a făcut apel la autoritățile din toate țările să persevereze în lupta contra noului coronavirus.

Știu că există oboseală, dar virusul a arătat că, atunci când lăsăm garda jos, poate țâșni vertiginos și să pună în pericol spitalele și sistemele de sănătate. Așa că este important ca toate guvernele să se concentreze pe elementele fundamentale care ajută la întreruperea lanțurilor de transmisie și să salveze vieți și mijloace de trai”, a spus Tedros Ghebreyesus.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
5
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:5,1 m/s
Sat
5
Sun
1
Mon
-0
Tue
1
Wed
4

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău