OMS are îndoieli că virusul ar avea originile în Wuhan și anunță noi studii

  • 04 August 2020 08:02
OMS are îndoieli că virusul ar avea originile în Wuhan și anunță noi studii

Orașul chinez Wuhan ar putea să nu fie locul de origine al noului coronavirus, a declarat luni un oficial cu rang înalt din structura Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Mike Ryan, care a anunțat demararea unor studii ample pentru depistarea speciilor de animale care au transmis virusul SARS-CoV-2 la oameni, informează DPA.

"Faptul că semnalul de alarmă s-a declanșat acolo nu înseamnă neapărat că acela este locul în care boala a trecut de la animale la oameni", a declarat Mike Ryan, directorul departamentului de urgențe din cadrul OMS, într-o conferință de presă organizată în format virtual la Geneva, scrie Agerpres.

OMS și China vor alcătui împreună o echipă internațională de experți care se vor deplasa la Wuhan pentru a identifica lanțul de infecții, începând de la primele cazuri de COVID-19 care au apărut în acest oraș la sfârșitul anului trecut, după ce epidemia a fost detectată de sistemul local de supraveghere a cazurilor de pneumonie.

Deși cercetătorii chinezi au realizat deja studii asupra cazurilor inițiale și a pieței de produse marine din Wuhan pentru a găsi sursa de infectare de origine animală, "există anumite goluri în peisajul epidemiologic", a precizat Mike Ryan.

"Este nevoie de un studiu epidemiologic retrospectiv și mult mai amplu" pentru a cerceta legăturile dintre primele cazuri de COVID-19 la oameni, a adăugat același director de la OMS.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat la sfârșitul lunii iunie că o mică echipă de la OMS se va deplasa în China pentru a pregăti viitorul studiu

A fost nevoie de o lună până când experții OMS și omologii lor chinezi au trasat liniile directoare ale acestui plan de lucru.

Vineri, experții dintr-un grup internațional care consiliază OMS în domeniul pandemiei de COVID-19 au anunțat că agenția pentru sănătate din cadrul ONU ar trebui să accelereze cercetările ce vizează descoperirea sursei de origine animală aflate la baza apariției noului coronavirus.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
6
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Mon
5
Tue
2
Wed
1
Thu
-0
Fri
0

Curs oficial BNM 24 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 -0.0000
USD 17.4521 -0.0000
RON 4.3476 -0.0000
UAH 0.6167 -0.0000
RUB 0.2364 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău