Omicron: Scoția raportează primele 6 cazuri de infectare, unele dintre ele fără istoric de călătorie în sudul Africii

  • 29 Noiembrie 2021 12:57
Omicron: Scoția raportează primele 6 cazuri de infectare, unele dintre ele fără istoric de călătorie în sudul Africii

Scoția a raportat luni șase cazuri de infectare cu noua variantă a coronavirusului, unele dintre ele fără istoric de călătorie în sudul Africii, ceea ce provoacă temeri că Omicron circulă deja în comunitate, transmite Reuters, citat de AGERPRES.

Cele patru națiuni ale Regatului Unit au restricționat deja călătoriile în Africa australă, unde noua variantă a fost depistată pentru prima dată săptămâna trecută.

'În unele din cazurile implicate, (...) nu există istoric de călătorie sau legături de călătorie cu sudul Africii', a declarat luni vicepremierul scoțian John Swinney la radio BBC.

'Așadar, aceasta înseamnă că este probabil că Omicron circulă în comunitate', a adăugat el.

Sâmbătă, prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat că purtarea măștii de protecție devine obligatorie în Anglia în magazine și transportul public, ca răspuns la apariția noii variante virale.

El a cerut de asemenea Comitetului comun de vaccinare și imunizare (JCVI) să urgenteze administrarea dozelor booster persoanelor de sub 40 de ani și să aibă în vedere reducerea intervalului între doza a doua și cea de supra-rapel.

Miniștri și oameni de știință afirmă că, și dacă vaccinurile se vor dovedi mai puțin eficiente împotriva Omicron, ele ar trebui totuși să ofere o protecție și să reducă numărul de spitalizări și de decese.

Potrivit lui Anthony Harnden, vicepreședinte al JCVI, având în vedere că dezvoltarea unui vaccin specific împotriva noii variante ar necesita timp, este recomandabilă creșterea imunității în rândul populației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
-0,92
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:5,81 m/s
Mon
-3
Tue
-4
Wed
-2
Thu
-3
Fri
-1

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău