Olimpicii moldoveni, despre cantonamentele în Japonia: Fusul orar și clima sunt foarte diferite. Trebuie să fim gata pentru schimbările de pe insulă

  • 07 Octombrie 2019 13:39
Olimpicii moldoveni, despre cantonamentele în Japonia: Fusul orar și clima sunt foarte diferite. Trebuie să fim gata pentru schimbările de pe insulă

Sportivii din Republica Moldova, calificați la Olimpiada de la Tokyo, vor merge în cantonamente în mai multe orașe din Japonia, pentru a se adapta la diferența de fus orar, de 6 ore, dar și la vremea de pe insulă.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv a semnat astăzi mai multe acorduri cu autorități locale japoneze și a acceptat oficial invitația de participare din partea Comitetului Olimpic International la Jocurile Olimpice din anul viitor. O relatare de Radu Osipov, pentru Radio România Chișinău.

Luptătoarea de 20 de ani, Anastasia Nichita, s-a calificat la Olimpiadă după ce s-a clasat pe locul al 5-lea la recentele campionate mondiale de lupte din Kazahstan.

„Pentru mine este foarte important să plecăm înainte de Jocurile Olimpice la Tokyo deoarece voi avea posibilitatea să mă acomodez cu clima de acolo și să fiu în formă pentru participare la jocuri.”

Zalina Petrivskaya, mezina fraților Marghiev, a îndeplinit baremul de calificare la Jocurile Olimpice la aruncarea ciocanului în cadrul unui concurs internațional desfășurat vara trecută la Kiev unde obținut un rezultat de 72,84 metri. În cariera profesională a Zalinei, aceasta va fi a patra olimpiadă

„Fusul orar este diferit, este o diferență mare de temperatură, de umiditate și trebuie să fim gata pentru că condițiile sunt diferite peste tot.”

Comitetul Național Olimpic și Sportiv a semnat memorandumuri de colaborare cu primarii orașelor japoneze Tsuruoka și Nishikawa, unde sportivii noștri vor avea stagii de pregătire. Președintele Comitetului Olimpic, Nicolae Juravschi.

„Sunt sportivi care deja s-au calificat, inclusiv Alexandra Mârca care deja a fost în cantonament. E vorba de judocani care sunt și ei în cursa de calificare, și Denis Vieru, și alți sportivi. Se vor deplasa și canotorii, atleții, și alte probe. Noi am făcut această probă de colaborarea și vom vedea după necesitate, pentru fiecare probă de sport.”

Până acum, 7 sportivi din Republica Moldova s-au calificat la Jocurile Olimpice. Este vorba despre Anastasia Nichita (lupte), Zalina Petrivskaya (aruncarea ciocanului), Lilia Fisicovici (maraton), Dimitriana Surdu (aruncarea greutății), Serghei Marghiev (aruncarea ciocanului), Alexandra Mârca (tir cu arcul) și Tatiana Saculțan (natație).

Olimpiada din Japonia va avea loc în perioada 24 iulie – 9 august 2020.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău