Oleg Serebrian a discutat cu reprezentanții administrației din raionul Dubăsari și fermierii ce dețin terenuri amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol

  • 08 Februarie 14:08
Oleg Serebrian a discutat cu reprezentanții administrației din raionul Dubăsari și fermierii ce dețin terenuri amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol

Problemele fermierilor deținători de terenuri agricole din raionul Dubăsari a fost discutată joi, 8 februarie, de vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian cu reprezentanții administrației din raionul Dubăsari și agenți economici de pe platourile Coșnița și Cocieri ce dețin terenuri amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol, transmite Radio Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Biroului pentru Reintegrare, au fost discutate dificultățile curente pe care le întâmpină fermierii din raionul Dubăsari, potențiale noi acțiuni din partea Tiraspolului. În cazul survenirii unor asemenea situații, în baza calculelor și mecanismelor argumentat formulate de Secția agricultură și cadastru a Consiliului raional Dubăsari se vor oferi compensații parțiale, precizează Biroul.

Tiraspolul nu a dat curs inițiativelor Chișinăului de a desfășura săptămâna aceasta, în format online, o ședință dedicată exclusiv problemei fermierilor.

Problema terenurilor agricole și subiectele economice vor fi discutate săptămâna viitoare la o ședință a experților de profil de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv cu participarea reprezentanților fermierilor, notează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău