Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadoarea Regatului Norvegiei în Republica Moldova, Siri Barry

  • 29 Martie 2023 14:45
Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadoarea Regatului Norvegiei în Republica Moldova, Siri Barry

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadoarea Regatului Norvegiei în Republica Moldova, cu sediul la București, Siri Barry, anunță Biroul Politici de reintegrare.

În cadrul dialogului, oficialii s-au referit la situația regională în contextul actualului peisaj geopolitic și de securitate din regiunea Mării Negre. O atenție deosebită a fost acordată dinamicii curente a interacțiunii dintre Chișinău și Tiraspol și acțiunilor pozitive realizate de către autoritățile constituționale pentru locuitorii ambelor maluri ale Nistrului. Oleg Serebrian a accentuat, că menținerea stabilității și continuarea dialogului în formatele existente în vederea soluționării problemelor cetățenilor, dar și a agenților economici, rămân principalele priorități ale Chișinăului.

Vicepremierul a mulțumit pentru asistența acordată țării noastre de către Guvernul Regatului Norvegiei, în particular în domeniul promovării proiectelor de consolidare a măsurilor de încredere în Zona de Securitate și sprijinului în vederea protecției drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău