Ofițer CNA, acuzat că ar fi 100 de mii de euro MITĂ, trimis în judecată

  • 24 Septembrie 2016 21:28
Ofițer CNA, acuzat că ar fi 100 de mii de euro MITĂ, trimis în judecată

Procuratura Anticorupție anunță că a finalizat urmărirea și a trimis în judecată cauza penală de învinuire a ofițerului CNA, reținut acum trei luni pentru trafic de influență.

Ofițerul a fost reținut după ce ar fi pretins și primit în luna februarie 2016 suma de 100 mii euro de la Președintele Federației de Baschet din Republica Moldova pentru a mușamaliza cauza penală în care acesta, împreună cu doi complici, erau cercetați.

Urmărirea penală împotriva angajatului CNA a fost pornită în rezultatul denunțului depus de către Președintele Federației de Baschet din Republica Moldova, care între timp a fost reținut de către procurorii anticorupție și pus sub acuzație pentru escrocherie.

Astăzi, Procuratura Anticorupție a expediat cauza penală de învinuire a ofițerului CNA, pentru trafic de influiență, Judecătoriei sectorului Centru, acolo unde deja de două luni pe rol se află și dosarul în privința Președintelui Federației de Baschet și a complicilor săi.

Dacă vor fi găsiți vinovați, ofițerul CNA riscă pînă la 7 ani închisoare, iar Președintele Federației de Baschet și complicii acestuia – pînă la 15 ani de detenție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău